Train Simulator

 

De Veenendaallijn is niet alleen een spoorlijn in de echte wereld, ook virtueel op de PC is de Veenendaallijn een spoorlijn tussen Rhenen en aansluiting De Haar.
En het leuke is! Je kunt De Veenendaallijn dan ook zelf berijden met allerlei NS treinen.

 

Train Simulator

Train Simulator 2019 is een spel voor de PC, met dit spel kun je zelf voor machinist spelen en plaatsnemen in de cabine’s van allerlei verschillende treinen, je moet daarbij alles doen wat een machinist ook in het echt zou doen.
De werkelijkheid wordt in het spel volledig nagebootst en de treinen zijn dan ook vrijwel identiek.
De routes waarover je rijdt zijn ook gebaseerd op echt bestaande spoortrajecten en vrijwel identiek nagebouwd.

Train Simulator 2019 wordt geleverd met een aantal routes en treinen om direct van start te gaan, helaas zijn dit allen Amerikaanse routes en treinen.
Gelukkig is er ook nieuws: hobbyisten en ontwikkelaars hebben ook NS treinen en Nederlandse routes voor dit spel gemaakt, deze kunnen voor enkele euro’s worden aangeschaft en zijn daarna beschikbaar in Train Simulator 2019.
Vrijwel alle treinen van NS en andere vervoerders in Nederland zijn beschikbaar en een aantal Nederlandse routes waaronder dus de Veenendaallijn (je rijdt dan de sprinter vanuit Rhenen naar Utrecht Centraal en vice versa).

 

De Veenendaallijn in Train Simulator 2019

De Veenendaallijn is onderdeel van de “’t Hart van Nederland route”.
Deze route is gratis beschikbaar en bevat verschillende trajecten rondom Utrecht Centraal, de route is gratis te downloaden maar er zijn enkele betaalde add-ons voor nodig om alles correct werkend te krijgen.
Daarnaast zijn er verschillende NS treinen benodigd om de scenario’s te kunnen spelen, deze treinen kosten enkele euro’s per stuk.

 

Wat heb ik nodig en hoe kom ik hieraan?

Allereerst heb je het basisspel “Train Simulator 2019” nodig, deze kan je aanschaffen via Steam als digitale download, dit is de meest snelle manier om aan het spel te komen.
Heb je liever de voorkeur aan een versie op DVD dan kun je terecht op bijvoorbeeld bol.com

Als je het basisspel hebt geïnstalleerd heb je de route installatiebestanden nodig, deze is hier te downloaden.
Lees de bijgeleverde handleiding goed door want hierin staat ook welke add-ons en treinen je verder allemaal nog nodig hebt en hoe alles geïnstalleerd dient te worden.

 

Impressie

Hieronder een aantal afbeeldingen van de Veenendaallijn in Train Simulator 2019: