Actueel nieuws  ->   Toiletten op stations langs de Veenendaallijn

Toiletten op stations langs de Veenendaallijn

Geplaatst op: 12 maart 2019

De NS stations Rhenen, Veenendaal Centrum en Veenendaal-De Klomp kunnen een toilet tegemoet zien. Die worden aangelegd tussen 2020 en 2021.

De drie stations zijn opgenomen in de lijst van tweehonderd treinstations die de NS gaat opknappen. De verbetering moet zorgen voor een aangenamer verblijf en ziet vooral op schone toiletten en beschut wachten. De stations in Veenendaal en Rhenen staan voor 2020-2021 op de rol.

De operatie zal ongeveer 65 miljoen euro gaan kosten. Volgens de NS zijn treinreizigers steeds positiever over de Nederlandse treinstations. De NS zet zwaar in op ‘toegankelijke en schone stationstoiletten’. Binnen 3 jaar wil de vervoerder samen met ProRail op 92 kleine stations een vernieuwd toilet realiseren, waar reizigers contactloos kunnen betalen. Hiermee komt 90 procent van de reizigers volgens de NS langs ‘een modern, schoon en toegankelijke stationstoilet’.
Vorig jaar maakte NS bekend dat er op 222 stations een watertappunt komt, waar reizigers zelf hun waterfles kunnen vullen. Ook dit geldt voor de bovengenoemde stations.


thumb image